18 Octombrie – Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane

18octombrie-logo-prezentare

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Deși legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, unele estimări spun că mai mulți oameni sunt astăzi robiți decât acum două secole. Chiar dacă munca forțată încă există în Europa și în țările dezvoltate, principala formă de exploatare este cea sexuală.

18 octombrie este ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, însă responsabilitatea pentru acest fenomen social nu este doar una guvernamentală. Traficul de persoane privește societatea civilă.

În România, o coaliție de organizații non-guvernamentale s-au mobilizat în scopul creșterii nivelului de conștientizare asupra traficului de persoane prin evenimente, difuzări de documentare sau filme artistice despre traficul de persoane, împărțire de pliante și materiale informative, flash-moburi.

harta-mare-18octombrie

Noi te încurajăm și pe tine să faci ceva în privința asta. Alătură-te tuturor celor care pe 18 Octombrie vor fi o voce pentru cei oprimați și ajută la abolirea traficului de persoane.

Puteți găsi mai multe despre ziua de 18 octombrie, evenimentele care vor avea loc în orașele din țară, cât și resursele cu informații despre traficul de persoane puse la dispoziție pe www.18octombrie.ro

Contactați-ne pentru mai multe informații legate de 18 octombrie și cum vă puteți implica.