Suntem bucuroși să o primim în echipa noastră, pentru următoarele 8 luni, pe Romy Solomon!
Spune-ne câteva lucruri despre tine..
Am fost născută și crescută în New York dar am rădăcini în România, Polonia și Africa de Sud. Este un amestec eclectic şi iubesc asta!
Am început să fiu interesată de dezvoltarea internațională când aveam 16 ani și am petrecut o vară ca și voluntară într-o comunitate rulară din Tailanda. Experiența m-a transformat și m-a ajutat să îmi îndeplinesc pasiunea de a călători, a învăța din culturi diferite, a studia noi limbi și a-i ajuta pe alții.
Am studiat dezvoltare internațională și managementul conflictului la Universitatea Maryland. Când eram anul 2, un club de studenți a organizat o vizionare a unui documentar despre traficul de copii din Asia. În film am văzut fete și băieți, începând cu vârsta de 5 sau 6 ani, care erau vânduți în bordeluri pentru turiști veniți în țară pentru sex. Am plecat de acolo cu ochii în lacrimi, mi-am sunat părinții imediat și le-am spus: Știu ce vreau să fac cu viața mea. Vreau să ajut la abolirea sclaviei.”
Mi s-a ivit o oportunitate de a face acest lucru când am fost invitată să slujesc în Peace Corps în Republica Moldova. Voi fi mereu recunoscătoare pentru experiența pe care am avut-o acolo.
Mi s-a acordat o bursă Fulbright de școlarizare pentru a lucra în România în următoarele 9 luni și să caut noi metode de a face prevenire a traficului de persoane. Sunt foarte încântată de această oportunitate de a lucra cu eLiberare!
Ce ai făcut cât timp ai fost în Moldova?
Când am fost în Peace Corps în Moldova, am lucrat la diferite programe de dezvoltare a comunității și de leadership pentru tineri. Am trăit într-o zonă rurală și am lucrat la un centru comunitar pentru adolescenți vulnerabili din punct de vedere social (sau la risc). Mă ocupam de crearea și implementarea programelor pentru beneficiari, încercând să îi ajut să se dezvolte personal și profesional. Am fost director al ATIP din Moldova, organizația voluntară a Peace Corps care face prevenire a traficului de persoane. Printre responsabilitățile mele se numărau crearea și promovarea trainingurilor pentru tinerii moldoveni de a crește nivelul de conștientizare și de a-i împuternici să ia acțiune. Organizez diverse evenimente și campanii naționale de a spori cunoștința și vigilența prin toată țara.
Cum arată o zi perfectă pentru tine?
Dacă este un lucru pe care l-am învățat de-a lungul călătoriilor mele și în timpul în care am trăit în Tailanda, Spania, Moldova și acum România, este că mă adaptez foarte ușor și sunt foarte flexibilă. Am parte zilnic de noi aventuri și experiențe, așadar nu pot să spun clar cum arată o zi perfectă pentru mine. Sunt o persoană foarte sociabilă, iar o zi minunată pentru mine ar include timp petrecut cu familia și prietenii mei și aș cunoaște oameni noi și interesanți.
Ce ai dori să înveți în acest an?
Sunt sigură că o să învăț multe lucruri anul acesta! Vreau să învăț mai multe despre ce metode noi inovative de prevenire a traficului de persoane sunt implementate în România. În plus, sunt atât de multe unghiuri și moduri de abordare diferite care sunt de multe ori trecute cu vederea pentru că previn traficul de persoane într-un mod indirect. Vreau să înțeleg cum să unesc aceste aspecte într-un mod de abordare mai complet a prevenirii traficului de persoane.
Ce te încântă cel mai mult la faptul că locuiești în România?
D-abia aștept să aflu mai multe despre cultura și tradițiile românești. Sunt foarte fericită că locuiesc în țara în care a fost născut bunicul meu. Deși nu am avut ocazia de a-l întâlni, sunt sigură că ar fi mândru că îi calc pe urme și-i învăț limba nativă și să aflu mai multe despre moștenirea lui.