Să construiești o mișcare socială care să prevină traficul de persoane în România.
Sunt destul de nebun încât să cred că e posibil.
Această viziune a fost alimentată de numeroasele vizite pe care le-am făcut în adăposturi din România unde am văzut fete tinere, unele dintre ele chiar de 13 ani, care au supraviețuit muncii forțate sau exploatării sexuale.
Traficul de persoane este o problemă la nivel global. Nu se întâmplă numai în România, ci și în țara mea natală, SUA. Mulți oameni m-au întrebat de ce am venit în România să abordez această problemă, când și țara mea are nevoie de acest lucru. Răspunsul este destul de simplu. Iubesc România. Am ales să fac din România casa mea. Nu sunt atât de naiv încât să cred că România are nevoie de mine, dar pot spune că eu am nevoie de România. De la prima vizită aici în 1997, la 12 ani, această țară și locuitorii ei au avut un loc special în inima mea.
De-a lungul timpului, am văzut mulți străini care fac lucruri frumoase în România. Indiferent dacă sunt expatriați, misionari, voluntari sau oameni care pur și simplu fac bine, poți găsi mulți oameni care au un impact pozitiv asupra acestei țări. Am văzut multe organizații înființate și conduse de străini. Bineînțeles că acest lucru are și aspecte pozitive și negative. Personal, cred că există o soluție mai bună pe termen lung.
Împuternicire.
Este mai mult decât un slogan pentru mine. E strategia mea.
Am avut favoarea de a începe și a crește eLiberare cu un grup mic de oameni care împărtășesc pasiunea și dorința de a vedea traficul de persoane prevenit în România. Am fost foarte binecuvântat să lucrez alături de Ioana Săndescu și Ștefan Coman, care au muncit din greu în ultimii 3 ani pentru a aborda problema traficului de persoane. Oricine s-a apropiat de eLiberare, știe că rolul meu a fost mai mult în spatele cortinei și mai puțin în fața ei . Am încercat din răsputeri să pun în practică ideea aceasta de împuternicire. Nu am făcut-o perfect, dar am făcut-o cum am știut eu mai bine.
Următorul pas de împuternicire este inevitabil.
Din ianuarie 2017, voi preda conducerea eLiberare. Da, este ironic. Voi “elibera” eLiberare. ;)
Pentru a fi total transparent, acesta a fost țelul meu de la început.
Nu știam dacă va fi nevoie de 4 sau de 40 de ani, dar am avut dintotdeauna dorința de a vedea eLiberare condusă de români.
Din fericire, avem o echipă puternică care va continua misiunea eLiberare sub conducerea Ioanei Săndescu.
Ioana a fost de mare ajutor în aproape toate lucrurile care au făcut eLiberare cunoscută. Ne-a ajutat foarte mult de-a lungul anilor și, ca să fiu sincer, multe din succesele eLiberare i se datorează ei. De-abia aștept să văd unde va ajunge eLiberare sub conducerea ei.
O să-mi întorc atenția spre lansarea unui nou ONG în România, Good Bureau.
Good Bureau se va concentra pe împuternicirea oamenilor pentru schimbare socială prin cei 4 C: coaching, conexiuni, comunicare și capital. Sper să iau din lecțiile învățate din conducerea eLiberare și să le folosesc pentru a ajuta mulți tineri antreprenori sociali din România. Sunt mereu încurajat când văd tineri pasionați de a face ceva de impact în propria țară. Cred că viitorul României este unul strălucit.
Good Bureau va continua munca începută de eLiberare Design, o agenție de creație pentru binele social.
Am lansat o nouă întreprindere socială, Agency Boon, care devine parteneră cu agenții de creație din străinătate pentru a le ajuta să-și crească afacerea prin echipa noastră creativă de outsourcing.
Profitul generat de Agency Boon va continua să fie reinvestit în România prin munca Good Bureau.
Deși este un sezon cu un amestec de emoții pentru mine, sunt încântat de oportunitățile pe care eLiberare și Good Bureau le așteaptă.
Consider că sunt foarte binecuvântat, deoarece îmi trăiesc visul de a locui în România.