Club eLiberare

Clubul de educație alternativă și comunitară este un spațiu educațional creat pentru a schimba perspectivele și oportunitățile copiilor din cartierul Militari.

Copiii își vor îmbunătăți abilitățile de viață practică, vor primi suport școlar, vor participa la ateliere creative și practice. De asemenea, vrem să conectăm comunitatea locală prin întâlniri cu părinții și membri ai comunității locale (profesioniști din zonă, oameni care pot deveni o sursă de inspirație pentru copii), dar și prin evenimente culturale și sportive (proiecții de film, activități sportive etc).

copiii2

Obiective:

– să cream un spațiu educațional sigur pentru copiii din cartierul Militari;
– să contribuie la dezvoltarea practică a abilităților de viață a copiilor, prin activități de educație non-formală, suport școlar, mentorat, dezvoltare personală;
– să promoveze implicarea activă a membrilor comunității;

În timpul verii, copiii pot veni la următoarele activităţi:

  • Suport şcolar
  • Ateliere educaţionale şi grupuri de învăţare
  • Mentorat
  • Organizare comunitară

Descrierea activităților:

Suport școlar – îi ajutăm să își îmbunătățească competențele de scris, citit, matematică, limbi străine – în funcție de nevoile lor.

Grupuri de invățare – copiii pot alege un subiect de care sunt interesați și pe care vor să îl aprofundeze, iar cu ajutorul voluntarilor pregătiți în domeniul respectiv, pot crea proiecte, sau pot pur și simplu învăța despre domeniu (calculatoare, biologie, engleză etc).

Educație non-formală prin activități recreative, artistice, sportive – jocuri, vizionare de filme educative și discuții, cursuri de foto-video, fotbal, atelier de dezvoltare emoțională, lucru manual, storytelling, educație pentru sănătate și educație financiară etc.

Mentorat – Ne dorim să oferim copiilor modele pozitive la care să se raporteze prin: întâlniri bilunare cu membrii comunității care au devenit profesioniști în diverse domenii. Astfel, copii pot afla ce presupune o anumită meserie, cum se pot pregăti pentru ea etc.

Organizare comunitară prin întâlniri cu părinții copiilor care vin la Club pentru a identifica problemele cu care se confruntă sau a împărtăși metode constructive de educație a copiilor, sau pentru a identifica soluții pentru rezolvarea diverselor situații problematice din cartier.

Calendarul de activități:

Galerie foto:

[justified_image_grid ng_gallery=25]

arrow-rightNoutăți de pe Blog

horizontal-bar-blue

  • Ateliere foto, dezvoltare emoțională, teatru și povești la sediul eLiberare - Pe drumul pe care-l parcurgem spre o echipare mai bună a societății și atenție îndreptată în direcția copiilor din jurul nostru, ne-am hotărât să începem cu pași mici din comunitatea în care ne aflăm. Așadar, școala de vară, care se desfășoară lunile acestea la sediul eliberare este un pas important în misiunea noastră.  Săptămâna aceasta, […]
  • Telefonul Copilului în vizită la eLiberare - Întâlnirea copiilor din comunitatea unde eLiberare își are sediul este încă un pas mic pe care asociația noastră îl face către scopul măreț și viziunea pe care și-a propus-o: să crească nivelul de conștientizare a populației asupra traficului de persoane, să educe și să aducă un aport bun în societatea românească. Copiii din zonă ne […]