Despre noi
Asociația eLiberare
este o mișcare socială împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale în România. Fondată în anul 2013, eLiberare urmărește, în activitatea sa, mai multe obiective, care implică atât educația, prevenirea și combaterea traficului de persoane, cât și protejarea victimelor și implicarea în procesul de îmbunătățire a cadrului legislativ.
Cum facem asta?
Identificăm și înțelegem
nevoia din comunitate
Căutăm resurse
pentru a răspunde acestei nevoi.
Mobilizăm membrii comunității
să aplice soluțiile necesare
Adaptăm și utilizăm
modelele care funcționează
Activitatea eLiberare gravitează
în jurul valorilor în care noi credem cu tărie:
Respect
Recunoaștem valoarea intrinsecă a fiecărui om pe care îl întâlnim și dăm dovadă de apreciere.
Excelență
Utilizăm toate resursele de care dispunem și nu ne oprim aici: suntem deschiși să învățăm pentru a deveni mai buni în ceea ce facem.
Integritate
Ne asumăm să urmăm un parcurs corect și fidel valorilor noastre, care să ne facă cinste atât pe plan profesional, cât și personal.
Empatie
Fiecare om are dreptul să-și stabilească propriile direcții pe care să le urmeze în viață. Înțelegem și acceptăm decizia fiecărei persoane din fața noastră.
Direcții de acțiune
Educație și
Prevenție:
Reducerea riscului de exploatare prin crearea de instrumente practice care contribuie la gândirea critică și la dezvoltarea discernământului.
Consolidarea Capacității:
Organizarea de sesiuni de formare privind detectarea traficului de persoane pentru asistenți sociali, profesori, polițiști, preoți sau alte grupuri de persoane și lideri informali
activi la nivelul comunității.
Asistență
Prin intermediul Centrului de Informare și Asistență în Detectarea și Notificarea cazurilor de trafic de persoane, oferim sprijin victimelor, dar și cetățenilor care au detectat un potențial caz și doresc să îl raporteze.
Advocacy și
Politici Publice:
Crearea de oportunități și de legături între reprezentanți ai diferitelor domenii care să conducă la îmbunătățirea cadrului legislativ și la protejarea victimelor.
Campanii de conștientizare:
Sensibilizarea publicului larg, atât online cât și offline, în vederea informarii cu privire la traficul de persoane și la efectele pe care acesta le are la nivel individual și social.