Eroi

arrow-down

Adevărații EROI ai României

Onorându-i pe cei ce luptă pentru libertate

Erou – „Persoană care se distinge prin vitejie şi prin curaj excepţional, personajul principal al unei întâmplări; persoană care, într-o anumită împrejurare, atrage atenţia asupra sa.” (dex) Probabil că aceasta este şi definiţia la care ne gândim cel mai adesea atunci când auzim cuvântul „erou”.

Eroii pe care vrem să îi aducem în lumină noi însă sunt altfel, sunt oameni complet normali care s-au înrolat într-o luptă acerbă împotriva traficului de fiinţe umane. Nu apar la ştiri şi nu le vezi fotografia pe afişele stradale. Nimeni nu le cere autografe. Şi dacă aţi sta de vorbă cu ei, ar respinge cu vehemenţă orice reflector întors spre ei şi eticheta de „erou” (fără excepţie, fiecare dintre ei au făcut-o de fiecare dată când le-am propus un interviu pentru această rubrică).

Ei v-ar spune că nu este vorba despre ei şi s-ar grăbi să întoarcă imediat discuţia spre munca lor, spre victime şi spre urgenţa de a acţiona. Ei sunt oamenii pe care noi îi considerăm eroi – pentru smerenie, perseverenţă în luptă şi poveşti de viaţă care ne inspiră şi pe noi la acţiune.