Pachetul de Resurse pentru comunitate pentru prevenirea traficului de persoane și exploatării sexuale în rândul copiilor și adolescenților

Suntem alături de cei mai vulnerabili dintre noi

Motivația echipei eLiberare este aceea de a aduce schimbarea în comunitate și de a veni alături de cei mai vulnerabili dintre noi. Însă acest lucru nu-l putem face singuri, ci printr-un efort colectiv care să includă ONG-uri, instituții, profesioniști din toate domeniile, actori formali și non-formali din comunitate.

 

Dacă faci parte dintr-un ONG

sau dintr-o instituție publică care desfășoară activități cu grupuri de copii și adolescenți, am pregătit pentru tine un pachet gratuit cu resurse educaționale pentru a preveni victimizarea minorilor.

3

Ce include
pachetul

  • Curriculum pentru profesor/ formator
  • Plan de lecție pentru sesiunea de informare cu minorii
  • Prezentare powerpoint

Această resursă pentru copii și adolescenți a fost concepută focusându-ne pe principalele metode de recrutare în mediul online, dar și în persoană, oferind și o serie de soluții practice pentru a preveni victimizarea minorilor.

Materialele conțin referințe la articole de lege și explicații legale în scopul de a capacita responsabilii instituțiilor/ organizațiilor să recunoască particularitățile acestor infracțiuni, dar și drepturile și responsabilitățile care le revin în eventualitatea unor astfel de situații.

Recomandarea noastră este ca aceste materiale să fie individualizate și în funcție de contextul, provocările și alte particularități specifice ale beneficiarilor.

Ce trebuie să știi dacă dorești
să organizezi o sesiune de informare despre traficul de persoane?

Completează formularul de mai jos.

Te rugăm să NU folosești abrevieri și să reții adresa cu care te-ai înregistrat. Această adresă de email va fi folosită pe parcursul întregii corespondențe – de la primirea pachetului online,a la formularul de evaluare și eliberarea adeverinței la finalul activității.

Semnează acordul de parteneriat

După completare, se va genera acordul de parteneriat, pe care te rugăm să îl trimiți completat și scanat la adresa de email asistenta@eliberare.com.

Primește pachetul educațional

În decurs de 5 zile lucrătoare de la trimiterea parteneriatului vei primi pe email pachetul educațional de prevenire a traficului de persoane. Te rugăm să ții cont de acest termen atunci când dorești să organizați lecția.

Completează formularul de evaluare

După desfășurarea activității vei primi un formular de evaluare. În urma completării acestuia, poți opta pentru eliberarea unei adeverințe care să ateste implicarea în această activitate.