Pachet Educațional de Prevenire a Traficului de persoane, a abuzului și exploatării sexuale online a copiilor 

Donează

 

De ce să te implici?

România este una din principalele surse de victime ale traficului de persoane și exploatării sexuale, iar experiența ne arată că oricine poate fi traficat.
În contextul pandemiei, în care școala online a fost o necesitate impusă la nivel național și internațional, tot mai mulți copii au ajuns să aibă acces zilnic la internet, ceea ce implică atât oportunități, cât și riscuri.
Conform celui mai recent studiu realizat de Eurostat referitor la accesul cetățenilor europeni la internet, în 2021, 89% din familiile din România aveau acces la internet și 95% dintre tinerii din UE foloseau zilnic internetul1. În ultimii ani, în contextul pandemiei COVID, s-a constatat că abuzul și exploatarea sexuală au crescut vertiginos în mediul online.
Comisia Europeană raporta în mai 20222 că doar în anul 2021 au fost detectate, la nivel mondial, 85 de milioane de imagini și videoclipuri care descriu abuzuri sexuale asupra copiilor. Multe altele, însă, rămân nedetectate.
Astfel Curriculumul educațional 2022 dedicat susținerii în unități de învățământ adresează prevenirea abuzului și exploatarea sexuală online.
Invităm profesorii doritori să se contribuie pentru prevenirea traficului de persoane să urmeze pașii de mai jos.

Ce include pachetul online?

  • Plan de lecție 
  • Suport de curs
  • Prezentare powerpoint
  • Videoclipuri suport

Ce trebuie să știi dacă dorești să organizezi o lecție despre traficul de persoane?

1.    Completează formularul de mai jos. Te rugăm să NU folosești abrevieri și să reții adresa cu care te-ai înregistrat pentru că vom folosi această adresă de email pe parcursul întregii corespondențe – de la primirea pachetului online, la formularul de evaluare și eliberarea adeverinței la finalul activității
2.    După completare, se va genera acordul de parteneriat pe care vă rugăm să îl trimiteți completat și scanat adresa de email catrinel@eliberare.com
3.    În decurs de 15 zile lucrătoare de la trimiterea parteneriatului vei primi pe email pachetul educațional de prevenire a traficului de persoane. Vă rugăm să țineți cont de acest termen atunci când doriți să organizați lecția.
4.    După desfășurarea activității veți primi un formular de evaluare. În urma completării acestuia puteți opta pentru eliberarea unei adeverințe care să ateste implicarea în această activitate. 
5.    Vă rugăm să completați formularul de evaluare fără prescurtări și abrevieri, pentru că aceste date se vor regăsi în adeverință.
6.    Acest material este avizat de Ministerul Educație pentru anul școlar 2022-2023.

Dacă doriți mai multe resurse accesați eliberare.com/curriculum/